El mundo azul

El dolor siempre es parecido. Cuando llega, es insoportable. Cuando pasa, lo olvidas.
El dolor emocional es justo lo contrario: cuando aparece por primera vez, jamás te imaginas lo que dolerá con el tiempo.

uit El mundo azul, ama tu caos van Albert Espinosa.

El mundo azul is de laatste roman van Albert Espinosa; een verhaal dat samen met El mundo amarillo en Pulseras rojas een trilogie vormt van kleuren die vertellen over het leven, strijd en de dood. In El mundo azul, neemt Espinosa, in zijn typische irreële stijl, de lezer mee in het avontuur een groep jonge mensen die rebelleren tegen een wereld die probeert orde in de chaos te brengen. In het dromige universum van Espinosa, leidt de onophoudelijke zoektocht naar leven van 5 personages naar een hoopvolle toekomst. De boeken van Espinosa lezen heel vlot, ook voor beginnende lezers in het Spaans: en omdat ze niet te omvangrijk en heel meeslepend zijn, gemakkelijk in één keer te verslinden.

“Aan iemand die je niet begrijpt, zegt hem: laat maar, hou van mijn chaos. Chaos is wat maakt je anders maakt, dat wat de mensen niet van je begrijpen of wat ze willen dat je verandert, terwijl je in feite net dat zou moeten omarmen. En niet alleen dat, eenmaal je je chaos liefhebt, moet je hem vergroten.”

Persoonlijk vond ik El mundo azul niet zijn sterkste werk, ook al bulkt het alweer van de oneliners die je zo op de livingmuur wil projecteren, maar Todo lo que podríamos haber sido tú y yo si no fueramos tú y yo en Brújulas que buscan sonrisas perdidas blijven mijn favorieten en absolute aanraders!

Suzanne

 


One thought on “El mundo azul

  1. […] scenarist. Naast een paar leuke films en series, schreef hij een aantal betoverende boeken, zoals El... cremacatalana.be/op-zoek-naar-een-spaans-kerstkado-onze-tips

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *