In de zomer is het warm … en dan moet je drinken !

En waar kan je drinken? Overal natuurlijk … maar toch zijn er enkele plaatsjes waar je thee, je Gin&Tonic of je cocktail net dat ietsje anders, ietsje beter smaken. Eén van die adresjes is, voor mij dan toch, de Banker’s Bar in Barcelona. Volgens de website de mooiste bank van Barcelona. En gelijk hebben ze.

De bar stond heel lang op het ‘to do’-lijstje. In één of ander artikel las ik dat dit één van de betere cocktail-/ginbars was in Barcelona. Een dergelijk statement moet getoetst worden aan de werkelijkheid … en dan sta ik op de eerste rij natuurlijk :)

barcelona-restaurant-bankers-bar-bartenders-and-guests-2Een eerste poging, intussen drie jaar geleden, draaide uit op een sisser… De bar was gesloten, één of andere hoge pief gaf er een privé-feestje. Dan maar een tweede poging, een jaar later, en deze keer met succes, maar niet zonder moeite 😉 Het gezelschap, met name moeder J., vond dat ze ‘er niet op gekleed was’ … Gelukkig had ik vader P. al snel overtuigd (de lokroep van een Mojito was te groot) en hup, wij naar binnen.

Het onthaal was perfect. Een vriendelijke dame gaf ons een tafeltje in de bar, hurkte zich elegant naast ons om zo op gelijke hoogte te zitten met haar gasten.  Onmiddellijk 3 puntjes plus want 1) ja, wij waren hier inderdaad niet op gekleed (nvdr: moeder J. heeft altijd gelijk); 2) haar vriendelijkheid was oprecht en gemeend, desondanks het feit dat we er niet op gekleed waren en 3) haar engels was perfect. Ik in mijn nopjes, moeder J. alsmaar meer op haar ongemakP1050089-1024x768 😉 Terug naar onze ‘gastvrouw’, nog steeds gehurkt. Samen met ons nam ze de kaart door en gaf meer uitleg over de cocktails en de andere dranken die we erop terugvonden. Nadien liet ze ons rustig de kaart zelf ontdekken en binnen de gepaste tijd, niet te snel, niet te traag, kwam één van haar collega’s de bestelling opnemen. What a team … En wat een efficiëntie en elegantie.

Mandarin_Oriental_Barcelona_EntranceDit is misschien ook het moment om even te vermelden dat de Banker’s Bar terug te vinden is in het Mandarin Oriental hotel in Barcelona. De Oosterse dienstbaarheid en efficiëntie zijn overduidelijk aanwezig, net wat je mag verwachten van een MO-hotel. De bar zelf verwijst naar de geschiedenis van het gebouw waarin het hotel werd ondergebracht, namelijk een bank (hadden jullie wel al kunnen raden). Het plafond en één van de muren van de bar is bekleed met oude bankkluisdeurtjes en de rest van het interieur straalt klasse uit, zoals je het een bar van dit kaliber betaamt.

En de drankjes zelf … die smaakten inderdaad ietsje anders, ietsje beter 😉 Probeer zeker één van de cocktails die speciaal voor deze bar werden gecreëerd : Bankers#3, Doh Je Maguey en Glamour.

Proost!

Steven

De Mandarin Group opende een eerste hotel ‘The Mandarin’ in Hong Kong in 1963. 10 jaar later volgde er een tweede en in 1974 kocht de groep 49% van de aandelen van het Oriental Hotel in Bangkok. De Mandarin Oriental Group was geboren. De naam verwijst naar de twee ‘flagship’hotels binnen de groep. Enkele (hallucinante) cijfertjes: de groep beheert 41 luxe hotels, goed voor 10.000 kamers verdeeld over 27 landen … in 2014 bracht dit ongeveer 680 miljoen dollar op … slik …


2 thoughts on “In de zomer is het warm … en dan moet je drinken !

  1. Chez Julie Beantwoorden

    “Moeder J. heeft altijd gelijk”: gniffel :-)

    1. Steven De Bolle Beantwoorden

      Moeder J. heeft het net gelezen en ze gniffelde ook 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *