Zalig Lanzarote

De broerie en ik gingen op sportreis naar Lanzarote. Jawel, op sportreis. Wie mij een beetje kent, weet dat zo’n idee alleen van de broerie kon komen.

In het hartje van de winter, ruilden we d’Oilsjterse stee gedurende 7 dagen voor het zonnige Costa Teguise. Uitvalsbasis was een comfortabele studio in het Sands Beach Resort, bekend om zijn uitstekende sportfaciliteiten (aantal beschikbare sportfaciliteiten: indrukwekkend – aantal gebruikte sportfaciliteiten tijdens het verblijf: 0).

Het originele plan bestond erin dat de broerie zich te pletter zou sporten, en ik intussen mezelf verder zou verdiepen in de Spaanse cultuur (lees: siësta). Het was Lanzarote zelf dat dit mooie plan al vanaf dag 1 in de war stuurde, want ai caramba, er bleek veel meer te beleven dan wij verwachtten.

etenZo gingen we, zoals het goede toeristen betaamt, op zondag naar de Mercadillo in Teguise, een openluchtmarkt waar je lokale artisanale producten op de kop kan tikken, alsook de obligate fake zonnebril. Hoogtepunt was de ontdekking van een gezellig cafeetje, La Cantina, zo ferm, dat we later in de week nog een omweg namen, enkel en alleen om er nog eens op het terras van de tapas te kunnen gaan genieten.

In Arrecife, de grootste stad op het eiland, aten we voor het eerst “gueldes”, en neen, ons leven zou nooit meer hetzelfde zijn. Deze gefrituurde visjes hebben we helaas buiten Lanzarote  nergens nog gevonden. Wie weet heeft van geweldige oorden waar “gueldes” op het menu staan, laat het ons zeker weten!

Nog in Arrecife dachten we ons onder te dompelen in het jaarlijkse carnaval. Toch een beetje een tegenvaller. Sorry, we zijn nu eenmaal carnaval in Aalst gewend… (in Arrecife hebben we moeten zoeken naar de plaats waar de ‘stoet’ zou passeren. Just saying…)

canyonWe verloren ons hart aan de projecten van César Manrique (jep, die krijgt nog minstens 1 aparte blogpost in een nabije toekomst), waanden ons in Mordor bij een bezoek aan het Parque Nacional de Timanfaya en genoten van super landschappen tijdens een Canyon Walk. Voeg daar nog de ontbijtjes met Milka Triolade aan toe, en er bestaat geen twijfel meer over; Lanzarote is de gedroomde vakantiebestemming. En sporten, dat kan je thuis ook….

Suzanne

 

zee vulkaan hotel


One thought on “Zalig Lanzarote

  1. […] Het leuke getater van de vele papegaaien die zich te goed doen aan de vruchten van de vele ‘pa... cremacatalana.be/in-de-voetsporen-van-dali

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *