Logeren in de universiteit …

Het kan in Burgo de Osma!

Burgo de Osma is een gemeente in Soria, de minst dichtbevolkte provincie van Spanje. Mocht je er wonen, dan vind je er gemiddeld per vierkante kilometer slechts 8 buren … Rust gegarandeerd!

Het Hotel Thermal Burgo de Osma is één van de 4 Castilla Thermal Hoteles. De naam doet het al vermoeden … Een hotel waar je kan kuren in een paleislijke omgeving. In Burgo de Osma is het hotel ondergebracht in de oude Universiteit van Santa Catalina, gebouwd in 1550. De gevel werd bewaard, binnenin hebben de leslokalen en de bibliotheken plaats gemaakt voor 62 prachtige kamers. En we hebben ze voor jullie getest!

Slachtoffers van dienst: Nathalie, Wendy, Suzanne en ikzelf. Na een nachtje in een hostel in Madrid, ging het met onze geupgrade huurwagen richting Burgo de Osma. Een ritje van 2 uur doorheen het Spaanse binnenland. En met de weergoden in een extreem goed gezinde bui, werd dit een zeer aangename tocht. Het hotel bleek bij aankomst alvast een voltreffer: vriendelijk onthaal, een indrukwekkende overdekte binnenkoer en een mega-kamer met bijhorend mega-bed. Suzanne en ik kregen kamer 5 toegewezen, Nathalie en Wendy namen hun intrek in de kamer naast ons. Ik vermoed dat de foto’s voor zich spreken … Wij hebben genoten!

Hotel Castilla Thermal Burgo de Osma Hotel Castilla Thermal Burgo de Osma

Hotel Castilla Thermal Burgo de Osma Hotel Castilla Thermal Burgo de Osma

Ons tripje was (dankzij de dames) zeer goed voorbereid: landen in Madrid, overnachten in en een bezoekje aan de stad, tripje naar Burgo de Osma met een wandeling door de stad, een bezoek aan Guadalajara, een bezoek aan Segovia en, natuurlijk, een dagje kuren in het hotel zelf.

De thermische baden en het kuuroord vind je in de kelders van oude universiteit. En alles is tot in de puntjes verzorgd! Wij kozen voor het ‘Circuito de Contrastes‘. Starten doe je met een scrub en een deugddoende douche, gevolgd door een bezoek aan de sauna. Nadien krijg je een warm/koud behandeling in mineraal-medicinaal water en breng je een tiental minuutjes door in een Hamman van 42 graden. En omdat dit alles een fysieke uitputtingslag is, kan je als afsluiter even tot rust komen in de ontspanningsruimte, en dit met een lekker theetje en vers fruit.

Hotel Castilla Thermal Burgo de OsmaDe dames kozen nadien ook nog voor een behandeling. Eentje die ze zich nog levendig kunnen herrinneren. Nog tot vandaag (het bezoek aan Burgo de Osma dateert toch al van 2011) is het moelijk om het droog te houden bij de verhalen over papieren slipjes, de mannenstem en de bulderlach van Wendy 😉

Wij hebben alvast genoten van ons bezoek aan dit superhotel, van het ontbijt tot het afsluitend drankje in de bar, alles was tot in de puntjes verzorgd. Een kamer met ontbijt betaal je €106 per nacht, een koopje! En het hotel doet vaak specials voor het weekend, dus zeker de facebook-pagina of de website checken en wie weet kan je voor een prikje genieten van 4*-luxe.

Steven


One thought on “Logeren in de universiteit …

  1. […] niet vertellen of deze dame überhaupt enig gevoel voor humor heeft. Ze komt uit Segovia … wa... cremacatalana.be/spanje-heeft-talent

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *