Op zoek naar een Spaans kerstkado? Onze tips…

Ook nog op zoek naar een leuk kerst- en/of nieuwsjaarcadeau? Wij ook! Omdat wij nu eenmaal graag geven wat we zelf ook stiekem willen, hierbij enkele Spaanse cadeautips die je heel gemakkelijk online kan kopen en met wat geluk de dag erna al bij jou thuis of op het werk geleverd ziet.

Een boek van Albert Espinosa

Albert Espinosa is een Spaans schrijver, maar ook acteur, cineast en scenarist. Naast een paar leuke films en series, schreef hij een aantal betoverende boeken, zoals El mundo azul, ama tu caos. Maar toch blijf ik vooral fan van Todo lo que podríamos haber sido tú y yo, si no fuéramos tú y yo. Bij Bol.com vind je een aantal van zijn boeken, enkele zijn zelfs vertaald in het Nederlands.

De nieuwste CD van Amaral

Nocturnal heet de nieuwste CD van Amaral, en het is een plaatje! :-) Spaans pop & rockmuziek van de bovenste plank. Je vindt hem zowel op CD als op vinyl op Amazon.es. Versturen duurt iets langer, maar nog ruim op tijd voor eindejaar en helemaal niet duur. Wil je hem al onder de kerstboom, dan kan je kiezen voor een expres verzending, maar daar betaal je ook meer voor.

Spaanse delicatessen

Op shopandalucia.be vind je verschillende Spaanse delicatessen en meerbepaald uit Andalusië. Tinto de verano of casera, een Serrano ham of typische kruiden uit het zuiden, ze hebben het allemaal.

Saudade I, dé poeziëbundel

Een poëziebundel van Suzanne en Steven met zelfgeschreven gedichten en andere schrijfsels in het Nederlands, Engels, Spaans en zelfs Portugees. Je kon er al iets van lezen hier op cremacatalana.be. Er zijn nog exemplaren beschikbaar, meer info bij Suzanne.

poesia

El secreto de sus ojos, een Argentijnse thriller bekroond met een Oscar voor Beste Buitenlandse film

Het is geen Spaanse, maar een Argentijnse film uit 2009, maar nog steeds één van onze favorieten. Een stukje uit de film kan je hier bekijken. Een meeslepend verhaal gebaseerd op het boek La pregunta de sus ojos van Eduardo Sacheri. Online te koop bij o.a. Bol.com

Marina, jeugdliteratuur van Carlos Ruiz Zafón

De kans is groot dat je één van zijn bestsellers al gelezen hebt: La sombra del viento of De schaduw van de wind, maar hij heeft nog meer goede boeken geschreven. Een van mijn favorieten is Marina, over een 15-jarige die op ontdekking gaat en de liefde van zijn leven ontmoet. Een ontroerend verhaal… Het is jeugdliteratuur, dus vrij vlot te lezen in het Spaans. Ben je niet zeker van je stuk, dan kan je het boek ook in het Nederlands, Engels of zelfs in het Frans lezen.

Een paella pakket

Ook zin gekregen om zelf paella te maken na onze workshop in Valencia? Hier kan je online een paella pakket bestellen inclusief pan en alle typische ingrediënten die je hier wat moeilijker kan vinden. Zelfs een gasbrander voor onder jouw paella pan kan je online kopen.

Nog niet gevonden wat je zocht, contacteer ons en wij helpen je graag zoeken naar jouw ideaal Spaans kerstcadeau!

Kenny

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *