Can Clotas, de perfecte uitvalsbasis om de Costa Brava en het hinterland van Catalonië te ontdekken

Wij (Els & ik) maakten deze zomer een mini-roadtrip door een deel van Catalonië. In totaal 2 weken op reis in Spanje, Olé! We trokken naar de grillige kust van de Costa Brava, zijn ongekende hinterland en de gouden stranden van de Costa Daurada, met de wagen dan nog! Tweemaal olé. We verdeelden de 1.300 km die Aalst en onze eerste verblijfplaats scheidde netjes in twee door een tussenstop in la douce France, maar dat verhaal lees je hier.

Onze eerste verblijfplaats in Spanje heette Can Clotas, een bed & breakfast in de Alt Empordà en we gingen er 3 nachten slapen. Gekozen via booking.com, met als selectievoorwaarden: een zwembad, op het platteland en niet te duur. Nu ja dat laatste is relatief, als je een tijdje in de luxe en charmehotels gewerkt hebt… De score van 8,9 deed de verwachtingen alvast hoog oplopen.

 

IMG_3750

 

En die verwachtingen werden ruimschoots ingevuld: Een 14 eeuwse can (Catalaans voor landhuis) dat met zorg werd aangepast naar de moderne noden. Bovendien was de verwelkoming door onze Catalaanse gastvrouw hartelijk. Na een korte rondleiding brengt ze naar onze kamer. Waw! De originele houten balken aan het plafond en de ruwe stenen aan de muren maken het bijzonder sfeervol. We hebben ook een groot terras met uitzicht op de omliggende akkers en weiland. Me gusta!

 

Kamer met terras in Can Clotas - Crema Catalana - blog over Spanje

 

We laten onze bagage achter en besluiten een plons te nemen in het zwembad. Dat doet deugd! De thermometer geeft intussen al 36 graden aan en dus is de verfrissing meer dan welkom… Verder staan er ligstoelen in de tuin waar je kan relaxen en er is ook een tafeltennistafel. Ook aan de kindjes is er gedacht, een overdekte speelplek met leuke dingen.

Op de bovenste verdieping is er een ruim salon met keuken waar je zelf mag koken. Een drankje neem je uit de honesty bar. En wil je piano spelen, dan kan dat ook, want er staat een mooie vleugelpiano. Els kan het niet laten en tokkelt Fur Elise, maar durft niet verder te spelen wanneer er een toeschouwer komt opdagen. Ter plaatse dineren kan als je het de avond ervoor aanvraagt. Wij vragen aan de heer des huizes, een Argentijn die al enkele jaren in Catalonïe werkt en woont een adresje voor het diner. Hij raadt ons restaurant Carles Antoner aan in Lladó, het dorpje ernaast. Het water komt mij opnieuw in de mond wanneer ik hieraan terugdenk.

Els op de piano bij Can Clotas - Crema Catalana - blog over Spanje

 

Na een heerlijke nachtrust begeven we ons s’morgens naar de oude graanschuur voor het ontbijt. Alles wat je maar wenst is aanwezig. Ik maak me een café con leche en maak wat pan con tomate. De gastheer komt langs en zet een zacht muziekje op. Hij vraagt ons naar wat we van het restaurant van gisterenavond vonden en geeft ook wat tips voor vandaag mee. Hij is supervriendelijk en best grappig, want hij switcht zonder te beseffen van het Spaans naar Catalaans en dan naar het Engels.

 

De ontbijtzaal in de oude graandschuur bij Can Clotas - Crema Catalana - blog over Spanje

 

Voor we het goed en wel beseffen, zijn er 4 dagen en 3 nachten voorbij en moeten we helaas afscheid nemen. Wij bezochten vanuit Can Clotas onder andere het vulkanische gebied van La Garrotxa met de leuke plaatsjes Besalú, Olot en Banyoles, maar ook het Figueres van Salvador Dalí. Verder is het ideaal gelegen voor het ontdekken van de Empordà en de leuke kustplaatsjes aan de Costa Brava zoals El Port de la Selva, Cadaqués en L’Escala.

Kenny

 

Can Clotas telt 8 kamers (als ik me niet vergis), 3 appartementen en is kindvriendelijk. Het ligt op 15 minuutjes rijden van Figueres en op iets minder dan 1.300 km van Brussel. De gastvrouw en –heer doen er alles aan om jouw vakantie perfect te laten verlopen en niets is hen te veel. Dit is de perfecte uitvalsbasis om te Costa Brava en de Emporda te ontdekken vanuit alle rust. In het hoogseizoen betaal je iets meer dan 100 euro voor een kamer met terras inclusief ontbijt. Iedereen aan te raden!

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *