De huid waarin ik woon …

… ,of ‘La piel que habito’, is een meesterwerk van Pedro Almodóvar uit 2011. Bijna 2 uur lang weet Almodóvar je aan het scherm te kluisteren met deze psychologische thriller. De film, met Antonio Banderas en Elena Anaya in de hoofdrollen, is gebaseerd op een novelle van Thierry Jonquet en ging in premiere op het 64ste filmfestival van Cannes. Het succes bleef niet uit en de film kaapte nadien nog enkele prijzen weg, waaronder beste Internationale Film op de 65ste BAFTA’s, en kreeg maar liefst 16 nominaties op de befaamde Goya Awards, waarvan er vier werden verzilverd.

Canvas zendt vandaag, 18 september, om 21u10 de film uit. Vergeet het avondje uit en installeer je straks knus, met een dekentje, een glaasje wijn en een knabbel, in je zetel en geniet van 2 uur filmplezier. De film kreeg van Focus Knack alvast 4 sterretjes, dus je zit goed voor een avondje vol spanning en intens genieten.

En voor de liefhebbers, de soundtrack werd gecomponeerd door Alberto Iglesias. Iglesias is niet de eerste de beste. Hij kreeg voor enkele van zijn composities een nominatie voor een Academy Award en voor de soundtracks van ‘La piel que habito‘ werd hij bekroond met een Goya Award, net zoals voor de soundtrack van ‘Todo sobre mi madre‘, ‘Hable con ella‘ en ‘Volver‘, enkele andere parels van Pedro Almodóvar.

Ik kijk alvast uit naar mijn date met de televisie, de zetel en het dekentje!

Steven


2 thoughts on “De huid waarin ik woon …

  1. Chez Julie Beantwoorden

    Ik heb ‘m intussen gezien, en amai, een film die je omver blaast! Helemaal anders dan de kleurrijke Almodóvars die ik ken. En die Antonio Banderas is goed zeg!

    1. Steven De Bolle Beantwoorden

      :) echt he … blij dat je ervan genoten hebt :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *