De lekkerste ijsjes ter wereld vind je in… Spanje natuurlijk!

De lekkerste ijsjes ter wereld vind je in… Spanje natuurlijk, en dan nog wel in Catalunya, onze favoriet! Deze zomer (in de hoop dat hij nog niet helemaal afgelopen is), ging ik samen met Els 2 weken naar Catalunya op reis. Een weekje het hinterland van de Costa Brava ontdekken en een weekje relaxen aan de gouden stranden van de Costa Daurada. En geloof me, het was een hele opgave om Els, als Italië lover, te overtuigen van – laat staan 2 weken – Spanje. Ik kon ze uiteindellijk over de streep trekken met de belofte een bezoek te brengen aan wat weleens genoemd wordt als het beste ijssalon ter wereld: Rocambolesc.

 

Dat is het ijssalon van de gebroers Roca in Girona. Josep, Joan en Jordi, hebben samen het restaurant El Celler de Can Roca, al twee maal verkozen tot beste Restaurant ter wereld en drie Michelin sterren rijk. De jongste broer, Jordi, staat in voor de desserts en hij is ook de drijvende kracht achter de ijsjes. Je kan kiezen uit 6 smaken, o.a. vanille en cocos met violet te combineren met 34 verschillende toppings zoals rotsjes van honing of pistache met groene thee, op een hoorntje, in een potje of tussen een verwarmd koekje. Ze zijn het ijssalon gestart om ook de man uit te straat te laten genieten van de buitenaards lekkere desserts van hun jongste broer en daar zijn ze wonderwel in geslaagd, het water loopt me opnieuw in de mond wanneer ik eraan terugdenk.

Het interieur is geïnspireerd op de chocoladefabriek van Willy Wonka, een personage uit het boek “Sjakie en de chocoladefabriek” van jeugdschrijver Roald Dahl en dat alleen is al een bezoekje waard. Eenmaal binnen kan je onmogelijk aan de verleiding van een ijsje weerstaan. Wij keerden alvast terug na het eerst ijsje, want Els wou voor haar “studie” (ze volgt een cursus ijs bereiden) na het appel-uit-de-oven ijs toch ook de vanille proeven. Opnieuw een potje en drie toppings (blauwe bessen, brownie en stukjes krokante caramel) later waren we overtuigd, dat zijn echt de beste ijsjes ter wereld! Alleen daarvoor al zouden we terug naar Girona gaan.

Kenny

Rocambolesc vind je in de Carrer de Santa Clara 50 in Girona, een straatje linksaf op de Plaça de la Independencia wanneer je vanuit het oude centrum de rivier Onyar oversteekt langs Pont de Sant Angusti. Vanop deze brug maak je de ideale foto van de kleurrijke hangende huisjes van Girona. Verder is Girona zelf een leuke stad, zeker een bezoekje waard, maar dat lees je hier binnenkort wel! Intussen hebben ze ook een vestiging in Platja D’Aro, in Madrid en je vindt ze ook terug in hotel Omm in Barcelona.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *