He visto mares, mares del sur …

… perdiendo el norte, si no estás tú

Spanje voel, proef en ruik je niet alleen, je hoort Spanje ook … Nu ja, ik hoor Spanje toch :-) Enkele van mijn favoriete deuntjes komen van Susana Alva, frontvrouw van de groep Efecto Mariposa uit Malaga. Ik weet niet goed meer hoe ik ze leerde kennen (ik vermoed dat Kenny hier wel iets mee te maken heeft 😉 ), maar ik weet wel nog dat ik op slag verliefd werd op de teksten en de zachte, warme stem van la Alva.

Yo te espero y espero
Y desespero en tu ausencia

De groep bracht een eerste plaat, Efecto Mariposa, uit in 2001. Het succes bleef niet uit en al gauw volgden Metamorfosis, Metamorfosis II, Complejidad en Vivo en vivo. In 2009 kwam er een voorlopig laaste album, met daarop de nummer 1-hit ‘Por Quererte’.

Por querer quererte
Dejé de lado todo lo que sentía

Susana Alva en de andere leden kozen nadien voor hun gezin en families. Een welgekomen rustpauze die resulteerde in een nieuw album in 2014. En wat voor één! De track ‘Ahora’ heb ik intussen grijs gedraaid en van ‘Proezas’ kan ik maar niet genoeg krijgen. Veel luistergenot !

Steven


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *