Crema Catalana

een blog over eten, beleven en logeren in Spanje


Crema Catalana, een website en blog over eten, beleven en logeren in Spanje

Crema Catalana moet een website en blog worden over Spanje, voor en door Spanjeliefhebbers. Dat zinnetje klinkt heel cliché, maar dat is het wel. We zijn drie vrienden, Steven, Suzanne en Kenny die om een of andere reden volledig verkocht zijn aan alles wat met Spanje te maken heeft, de taal, de cultuur, de mensen, etc. Bij elke kans die we krijgen om naar Spanje te gaan, nemen we de Spaanse stier bij de horens. Omdat vroeger alles beter was, en we nu soms andere verplichtingen hebben, zoals een vriendin die meer van Italië houdt, hebben we soms wat heimwee naar ons geliefkoosde land en verdoen we onze tijd met internetpagina’s te scannen over alles wat met Spanje te maken heeft: websites met bezienswaardigheden, leuke hotelsites en lekkere recepten. En vaak vinden we wel leuke dingen, die ons dan weer doen wegdromen naar een volgende Spanjereis.

We lezen ook vaak Spaanse boeken en worden helemaal loco wanneer het laatste boek van Albert Espinosa of Carlos Ruiz Zafon uit is. Trouwens die laatste, wanneer schrijft die nog eens iets? Samen hebben we ook al een muziekcollectie met Spaanstalige muziek om u(sted) tegen te zeggen en kijken we uit naar het nieuwe album van Amaral. Bueno, helemaal gek van Spanje dus. En omdat we graag al die ontdekkingen willen delen, en we ook wel graag schrijven, kwamen we op het idee voor deze blog. Lang hebben we niet moeten zoeken naar de naam, Crema Catalana. Het was Suzanne die deze naam voorstelde en iedereen was vrij snel akkoord. We eten het graag, het komt uit ons favoriete deel van Spanje en ook de domeinnaam was nog vrij.

Waarover gaan we nu schrijven wel Spanje, Spanje en Spanje. :-) De drie grote thema’s waar we alles willen onder klasseren zijn: Eten, Beleven en Logeren. Het lijkt een duidelijke afbakening, ook al kunnen we bijna alles onder een van deze noemers plaatsen. Het is de bedoeling dat we jullie up to date gaan houden over leuke plekjes in Spanje, goede hotels en wat je zeker moet gezien hebben op een bepaalde plaats, maar ook een leuk Spaans boek, of een goeie cd, of die ene Spaans(talig)e film nu wel de moeite waard is. Suzanne zal het ook niet kunnen laten om af en toe een Spaans taalweetje te posten en Steven heeft een neus voor bijzondere hotel, bars en restaurants, die helaas ook vaak een bijzonder prijskaartje hebben. En Kenny, goh ja,  die schrijft wel over wat de rest niet doet, als het maar Spaans is hij al contento.

Hopelijk vind je af en toe iets interessants terug hier en laten we je wegdromen van ons geliefkoosde Spanje.

Suzanne, Steven en Kenny

IMG_3800IMG_3900Biutiful