Licht is alles … zonder licht is er niets

Dus, breng een beetje Spaans licht in huis, zoals ik: een zwarte Discocó van Marset. Een ontwerp uit 2008 van designer Christophe Mathieu, een Spanjaard met een Franse naam, geboren inMarset-Lampara-Discoco-132-black-gold-451x602 Duitsland.

Of ze nu brandt of niet, de Discocó is een pareltje. Een lichte retro-toets, maar toch hedendaags … perfect voor een modern interieur. De luchter (of luster zoals we wel eens (altijd 😉 ) durven zeggen) mag je na aankoop zelf in mekaar steken. Het pakket bestaat uit een chroom basiselement waarin je de lamp (of lampen, afhankelijk van de gekozen grootte) en ook de 35 zwart/goude (of witte, of grijze, …) schijven bevestigt.

En is er wel genoeg licht? Tuurlijk! De Discocó geeft direct neerwaarts licht en zorgt bovendien ook voor een leuk spel van licht en schaduw!

En wat heeft dit met Spanje te maken, naast een half-Spaanse ontwerper? Wel, de ontwerper werkt voor Marset, een in 1940 opgestart familiebedrijf, gevestigd in Barcelona. In 2015 won het bedrijf de ‘Premio Nacional de Diseño’, mede doordat het bedrijf de laatste jaren enorm groeide (met tot als resultaat een omzet van meer dan 10 miljoen euro (!) ).

Steven

‘… La luz es todo. Al final, si no hay luz, no hay nada’ – Inma Bermúdez, Industrial designer Marset


One thought on “Licht is alles … zonder licht is er niets

  1. […] een rit door het indrukwekkende landschap van de Alt Penedès (in de provincie Barcelona, Catalonië... cremacatalana.be/een-bezoekje-aan-alsinasarda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *