Onze eerste post – Como Nicolas Cage en Leaving Las Vegas

Onze eerste post is een feit. Na een avondje samen eten – Italiaans begot – hebben we een naam voor de blog gekozen, een template en een Spaanse quote die bij de blog én bij ons past. Stemmen over de naam was niet nodig, iedereen (nu ja, we zijn ook maar met drie) was overtuigd: Crema Catalana. Misschien moeten we eerst uitleggen wat de bedoeling van heel dit gedoe, of beter, de blog is.

Crema Catalana moet een blog worden over Spanje, voor en door Spanjeliefhebbers. dat zinnetje klinkt heel cliché, maar dat is het wel. We zijn drie vrienden, Steven, Suzanne en Kenny die om een of andere reden volledig verkocht zijn aan alles wat met Spanje te maken heeft, de taal, de cultuur, de mensen, etc. Bij elke kans die we krijgen om naar Spanje te gaan, nemen we de Spaanse stier bij de horens. Omdat vroeger alles beter was, en we nu soms andere verplichtingen hebben, zoals een vriendin die meer van Ialië houdt, hebben we soms wat heimwee naar ons geliefkoosde land en verdoen we onze tijd met internetpagina’s te scannen over alles wat met Spanje te maken heeft: websites met bezienswaardigheden, leuke hotelsites en lekkere recepten. En vaak vinden we wel leuke dingen, die ons dan weer doen wegdromen naar een volgende Spanjereis.

We lezen ook vaak Spaanse boeken en worden helemaal loco wanneer het laatste boek van Albert Espinosa of Carlos Ruiz Zafon uit is. Trouwens die laatste, wanneer schrijft die nog eens iets? Samen hebben we ook al een muziekcollectie met Spaanstalige muziek om u(sted) tegen te zeggen en kijken we uit naar het nieuwe album van Amaral. Bueno, helemaal gek van Spanje dus. En omdat we graag al die ontdekkingen willen delen, en we ook wel graag schrijven, kwamen we op het idee voor deze blog. Lang hebben we niet moeten zoeken naar de naam, Crema Catalana. Het was Suzanne die deze naam voorstelde en iedereen was vrij snel akkoord. We eten het graag, het komt uit ons favoriete deel van Spanje en ook de domeinnaam was nog vrij.

Waarover gaan we nu schrijven wel Spanje, Spanje en Spanje. :-) De drie grote thema’s waar we alles willen onder klasseren zijn: Eten, Beleven en Logeren. Het lijkt een duidelijke afbakening, ook al kunnen we bijna alles onder een van deze noemers plaatsen. Het is de bedoeling dat we jullie up to date gaan houden over leuke plekjes in Spanje, goede hotels en wat je zeker moet gezien hebben op een bepaalde plaats, maar ook een leuk Spaans boek, of een goeie cd, of die ene Spaans(talig)e film nu wel de moeite waard is. Suzanne zal het ook niet kunnen laten om af en toe een Spaans taalweetje te posten en Steven heeft een neus voor bijzondere hotel, bars en restaurants, die helaas ook vaak een bijzonder prijskaartje hebben. En ik, goh ja, ik schrijf wel over wat de rest niet doet, als het maar Spaans ik ben ik al contento.

Hopelijk vind je af en toe iets interesants terug hier en laten we je wegdromen van ons geliefkoosde Spanje.

Kenny

1322558987605

 


One thought on “Onze eerste post – Como Nicolas Cage en Leaving Las Vegas

  1. Jeldert Beantwoorden

    Hey : leuke naam, leuk concept : ik ben al zeker fan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *