Terug naar ‘la piel que habito’

Necesito amar
quiero ser la luz que besa la flor
Necesito amar
ser la flor que se da solo con pasión.

Terug naar het bruidsfeest … Het pianospel en de stem van zangeres Maria Concepción Balboa Buika (Concha Buika) zorgen voor één van de beklijvendste scenes uit de film.

Concha Buika is een Spaanse zangeres, geboren in Palma de Mallorca. Een dame met talent. Haar naam wordt genoemd als aanvulling op het rijtje van volgende grootheden : Nina Simone, Cesaria Evora, Edith Piaf en Amy Winhouse. In 2000 leerde de wereld haar kennen dankzij het album Mestizüo. En het succes bleef niet uit. Samenwerkingen met onder andere Charles Aznavour en Nelly Furtado en (Latin) Grammy nominaties voor 4 van haar albums. Waarom? Luister zelf naar enkele pareltjes!


En het talent van Buika beperkt zich niet tot het gebruik van haar stembanden. Neen, de dame bracht ook twee dichtbundels uit, ze componeert en ze neemt de productie van haar albums op zich, ze drumt, speelt op de basgitaar en ze werkt aan een film. En voor diegenen die vinden dat deze dame nog niet hard genoeg werkt: ze schrijft intussen ook nog aan een boek en een opera.

Haar nieuwste muzikale werk is vanaf 16 oktober te koop : ‘Vivir sin miedo‘ of ‘Leven zonder angst’. En hierbij hoort natuurlijk een ‘World Tour’ #VivirSinMiedoWorldTour. Voorlopig onder andere op de agenda : 21/okt Amsterdam, 7/nov Barcelona en 27/feb in Brussel. Zeker de moeite waard om een ticket te kopen!

Steven


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *